DTG CMYK

DTG printing

Met DTG kunnen fotografische en full color afbeeldingen van hoge resolutie direct op kleding geprint worden. Ideaal voor kleine oplages met veel kleuren!
Duurzaam & kwalitatief

Duurzaam & kwalitatief

Meer dan 15 jaar ervaring

Meer dan 15 jaar ervaring

Alle druktechnieken op één plek

Alle druktechnieken op één plek

DTG machine

Full color print

DTG (Direct to Garment printing) is een uitstekende techniek voor foto’s of designs met veel detail en kleurverlopen. Met speciale printkoppen wordt de inkt direct op het textiel geprint in CMYK kleuren + wit. Dit zorgt ervoor dat afbeeldingen haarscherp en zeer realistisch gedrukt kunnen worden. Wij beschikken over de laatste generatie machines en zijn gespecialiseerd in DTG printing.

Geen opstartkosten

In tegenstelling tot andere printmethodes zoals zeefdrukken, vereist DTG printen geen uitgebreide instellingen of dure kleurscheidingen. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor kleine merken die geen groot startkapitaal hebben. We starten al vanaf één stuk – dit is mogelijk op onze webshop.

DTG detail
DTG detail

Hoge detaillering en kwaliteit

DTG printers kunnen zeer gedetailleerde en levendige prints produceren, inclusief een breed scala aan kleuren en ingewikkelde ontwerpen. Dit kwaliteitsniveau kan kleine modemerken helpen op te vallen en te concurreren met grotere merken.

Snelle doorlooptijd

DTG-printen is relatief snel, met machines die in korte tijd prints van hoge kwaliteit kunnen produceren. Deze snelle doorlooptijd kan gunstig zijn voor kleine merken die gelijke tred willen houden met snel veranderende modetrends.

DTG Rhinowear
DTG Popeye, School of Life Projects

Geen minimumbestelling

Traditionele druktechnieken vereisen vaak een minimale bestelhoeveelheid, wat misschien niet ideaal is voor kleine modemerken. Met DTG-printen kunnen merken zo weinig of zo veel items printen als ze nodig hebben, waardoor het perfect is voor beperkte oplages of testproducten.

Onbeperkte kleuropties

DTG-printers kunnen een vrijwel onbeperkt aantal kleuren printen. Dit is een belangrijk voordeel voor kleding merken die streven naar zeer creatieve, kleurrijke en unieke ontwerpen.

Fieldtrip DTG
DTG Circus Zanzara Groenewas

Milieuvriendelijk

Onze DTG inkten zijn op waterbasis, milieuvriendelijk en veilig in gebruik. Zowel onze inkten als de voorbehandelings vloeistoffen (zogenaamde Pretreatment) zijn GOTS gecertificeerd. Hierdoor voldoen we aan de strenge eisen voor organic textiel. Dit sluit goed aan bij de waarden van een klein modemerk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Print-on-Demand

De aard van DTG printen maakt het ideaal voor print-on-demand diensten, waardoor het risico op onverkochte voorraad afneemt. Dit model is vooral waardevol voor kleine merken in de beginfase van hun groei, omdat ze alleen kunnen drukken wat ze al hebben verkocht.

Webshop Groenewas
DTG Popeye, School of Life Projects

Eenvoudig prototypen

Met DTG is het eenvoudig om ontwerpen aan te passen, waardoor het een uitstekende optie is voor prototypes. Merken kunnen experimenteren met verschillende ontwerpen zonder zich vast te leggen op een grote bestelling.

Wij werken voor

Kunnen wij je helpen met duurzaam bedrukte kleding?

Neem vrijblijvend contact met ons op om je wensen te bespreken of vraag een offerte aan.