Interview met Indebuurt.nl

Binnenkijken bij textieldrukkerij Groenewas: ‘Het begon met een zeefraam op de keukentafel’

Door Sanna Schoonenberg 21 juni 2020

In de enorme fabriekshal van de Vasim zit de creatieve werkplaats van Groenewas. Vijftien jaar geleden drukte Sascha de Grave zijn eerste shirtjes met een zeefraam op zijn keukentafel. Inmiddels heeft hij de bekendste textieldrukkerij van Nijmegen. Sascha: “Het is een uit de hand gelopen hobby”. Wij keken binnen bij Groenewas, kijk je mee?

Het begin

Het begon allemaal met de start van een eigen t-shirtlabel. Sascha kwam er samen met zijn toenmalige compagnon achter dat de kwaliteit van de gedrukte prints niet altijd even goed zijn. Vanuit daar ontstond het idee om dat zelf te gaan doen. Hij vertelt: ”Onze eerste zelf bedrukte shirts verkochten we op het Valkhof Festival. Daar hadden we onze eigen stand. We hadden duizend shirts van biologisch katoen bedrukt, gewoon vanaf de keukentafel met een zeefraam. Later kwamen we erachter dat het niet zo handig was om de kleuren geel en zwart te gebruiken in Nijmegen. Dit zijn natuurlijk de kleuren van Vitesse, haha. Maar het zeefdrukken beviel. We gingen onze ideeën steeds verder uitwerken.”

Broedplaats

Niet veel later huurde Sascha een ruimte in de Vasim. ”We kregen de kans om hier een stuk ruimte te huren. Het was toen nog een gigantische ruimte, die we nog niet volledig konden vullen. Toch grepen we die kans meteen. Het is een omgeving met heel veel creatieve mensen. Je hebt er de ruimte om te krimpen en te groeien. Dat maakt de Vasim zo’n fijne werkplek. Elke ondernemer draagt daar op een unieke manier bij, het zijn allemaal makers. Je kan in je eigen huis naar de timmerman lopen: je hoeft het gebouw niet uit. Als je lang genoeg zoekt, dan vind je hier toch wel wat je nodig hebt. ”

Groenewas zichtbaar in Nijmegen

Groenewas heeft in de loop der jaren onwijs veel shirts bedrukt. En dan ook voor véél Nijmeegse ondernemers! Denk aan festivalshirts voor Drift om te dansen, stoffen tasjes voor winkel Make My Day, en shirts voor skateshop 24/7. Maar ook werkkleding voor bijvoorbeeld de horeca. Het zijn er zoveel, dat Sascha overal in de stad de shirts van Groenewas weer tegenkomt: ”Tijdens een hapje eten, op een festival en zelfs in de kroeg. Je kan nergens in Nijmegen komen zonder een van onze shirts tegen te komen. Wanneer ik in een Nijmeegse kroeg ben, is er altijd minstens één iemand die een shirt van ons draagt. Leuk om te zien!”

Zo duurzaam mogelijk

Groenewas is uitgegroeid tot een toonaangevende textieldrukkerij. Wat ze uniek maakt? Het oog voor duurzaamheid. De shirts die je er afneemt zijn duurzaam geproduceerd en gemaakt van biologische materialen. Bij elke stap in het drukproces wordt nagedacht over de meest duurzame manier van drukken. Zo wordt er inkt gebruikt die waterbasis is. Bij Groenwas worden shirts op verschillende manieren bedrukt, me meest voorkomende is de zeefdruk.

200 bedrukte tentjes

Sascha legt uit dat klanten vaak al een lange weg hebben afgelegd, voor ze bij Groenewas uitkomen. Bij andere drukkerijen konden ze vaak niet terecht met hun wensen. “Deze bedrijven vinden duurzaamheid vaak belangrijk, zijn op zoek naar iets specifieks en vinden het niet erg om iets meer te betalen voor producten van goede kwaliteit. Daarnaast is bij ons bijna alles mogelijk. Zo bedrukten we laatst potloden en binnenkort tweehonderdtwintig tentjes. Deze moet je dan stuk voor stuk uitpakken, op de drukplaat leggen en weer opvouwen. Niets is te gek.”

GEZOCHT: DIGITAAL DRUKKER (24-36 uur) – verlopen

Wij zijn het meest vooruitstrevende textielbedrijf in de regio en op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij zelfstandig, leergierig en heb je zin in een afwisselende baan? Lees dan verder.

OVER GROENEWAS

Groenewas is een textielbedrijf, met oog voor mens en milieu. Ons team is divers en openminded. Al meer dan 13 jaar zijn we actief in de zeefdrukkerij en hebben inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd. We zijn begonnen in de creatieve sector en later verder uitgegroeid naar verschillende bedrijven, festivals en fashion. We werken met duurzame materialen. Dat betreft zowel het textiel, als de inkt waarmee we drukken. Grote oplages, kleine oplages, fullcolour prints, zeefdruk, alles is mogelijk bij ons.

OVER JOUW FUNCTIE

Als digitaal drukker ga je werken met de nieuwste generatie industriële DTG printer. We staan bekend om onze modieuze, gedetailleerde en zachte prints. Jij kunt je hier als geen ander in vinden en bent zeer geïnteresseerd in alle aspecten van het vak. Je neemt verantwoordelijkheid voor proces- en productverbetering. Je denkt proactief mee met de klant om tot het beste resultaat te komen. Je bent gemotiveerd en neemt eigen initiatief. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Groenewas.

BELANGRIJKE PUNTEN

• Zeer nauwkeurig en precies
• Stressbestendig
• Zelfstandig
• Zelfverzekerd
• Correct en duidelijk in je communicatie
• Basiskennis Photoshop & Illustrator
• Minimaal MBO werk- en denkniveau
• Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal

PRE PUNTEN

• Bij voorkeur 3-5 jaar ervaring digitaal printen
• Social Media skills
• Foto- en film skills
• Beheersing andere taal

WAT BIEDEN WIJ

Je krijgt de kans om te werken op dé creatieve hotspot van Nijmegen. We bieden je een afwisselende en vaste baan, waarin je je kunt ontwikkelen. Je mag werken met de beste materialen, brands en machines. Tijdens je werk sta je vaak in contact met vormgevers en klanten uit de fashion en creatieve industrie. Je ontvangt een prima salaris op basis van je ervaring.

Ben jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan vóór 10 juli door een mail te sturen naar info@groenewas.nl met jouw motivatie en CV.

Content Creator gezocht ( 12-16 uur ) – verlopen

Vacature Content Creator (12-16 uur)

GOED MET BEELD?

Kom dan werken bij Groenewas. Gevestigd in de Vasim, een omgeving die creativiteit en ambacht
ademt. We zijn een groeiend en dynamisch bedrijf en op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij
zelfstandig, leergierig en heb je zin in een afwisselende baan? Lees dan verder.

OVER GROENEWAS

Groenewas is een textieldrukkerij, met oog voor mens en milieu. Ons team is divers en openminded.
Al meer dan 10 jaar zijn we actief in de zeefdrukkerij en hebben inmiddels een behoorlijke naam
opgebouwd. Begonnen in de creatieve sector en later verder uitgegroeid naar verschillende
bedrijven, festivals en fashion. We werken met duurzame materialen, zowel wat betreft het textiel,
als de inkt waarmee we drukken. Grote oplages, kleine oplages, fullcolour prints, zeefdruk, alles is
mogelijk.

OVER JOU

Als Content Creator ben je verantwoordelijk voor de merkontwikkeling van Groenewas. Je kunt je
inleven in de verschillende doelgroepen van Groenewas en bedenkt en creëert geschikte content
binnen de stijl van het bedrijf. Je bent gemotiveerd en neemt zelf initiatief voor nieuwe dingen. Je
werkt nauw samen met collega’s, klanten en vormgevers.

TAKEN

• Mockups maken in Photoshop
• Bestanden opmaken in Illustrator
• Social Media kanalen beheren
• Content produceren (film/foto)
• Klanten adviseren bij hun ontwerpen

BELANGRIJKE PUNTEN

• Uitstekende beheersing Adobe Illustrator/Photoshop (evt Premiere Pro)
• Creatieve geest
• Social Media skills (Instagram/Facebook)
• Uitstekende beheersing Nederlandse taal
• Vlotte schrijfstijl die past bij onze doelgroep
• Evt in bezit van een camera

WAT BIEDEN WIJ

We bieden je een afwisselende baan waarin jij al je ontwerp skills en creativiteit de vrije loop kan
laten. Tijdens je werk sta je vaak in contact met vormgevers en klanten uit de fashion en creatieve
industrie. Je krijgt veel ruimte voor je eigen ideeën en een dag is nooit hetzelfde. Je ontvangt een
marktconform salaris op basis van je ervaring en skills.

Ben jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan direct door een mail te sturen naar info@groenewas.nl.

Uitbreiding team Groenewas

anne-vertegenwoordiger-groenewas
Een nieuw gezicht binnen het team; Anne Veneman.
Vanaf 1 januari dit jaar ben ik vertegenwoordiger voor Groenewas.
Hiervoor heb ik jarenlang gewerkt binnen de ecologische detailhandel,
daarnaast in opleiding voor boekhouder, ben ik coupeuse,
ontwerper van textiele sieraden en heel blij achter mijn weefgetouw.
Ik ben een groot voorstander van duurzaamheid, met daarbinnen textiel als passie.
Ik ga dan ook graag op pad als vertegenwoordiger van Groenewas
om mensen te laten zien dat je binnen drukwerk ook een groene keuze kan maken.

Groenewasser gezocht! – verlopen

Vacature Textieldrukker (38 uur)

GOED MET INKT?

Kom dan werken bij Groenewas. Gevestigd in de Vasim, een omgeving die creativiteit en ambacht ademt. We zijn een groeiend en dynamisch bedrijf en op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij zelfstandig, leergierig en heb je zin in een afwisselende baan? Lees dan verder.

OVER GROENEWAS

Groenewas is een textieldrukkerij, met oog voor mens en milieu. Ons team is divers en openminded. Al meer dan 10 jaar zijn we actief in de zeefdrukkerij en hebben inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd. Begonnen in de creatieve sector en later verder uitgegroeid naar verschillende bedrijven, festivals en fashion. We werken met duurzame materialen, zowel wat betreft het textiel, als de inkt waarmee we drukken. Grote oplages, kleine oplages, fullcolour prints, zeefdruk, alles is mogelijk.

OVER JOU

Als drukker ben jij de motor van het bedrijf. Je dag bestaat uit verschillende werkzaamheden, waaronder het mengen van inkt, het klaarmaken van de zeven en het instellen van machines, klaar om te drukken! Je krijgt ruimte voor ontwikkeling en voor eigen inbreng. Misschien breng jij het bedrijf wel naar een hoger niveau? Je kunt zelfstandig en nauwkeurig werken. Daarnaast ben je in staat om fysiek werk te verrichten en ben je stressbestendig.

BELANGRIJKE PUNTEN

 • Zelfstandigheid
 • Nauwkeurigheid
 • Representativiteit
 • Sterk in je schoenen
 • Reflecterend vermogen
 • Oog voor kwaliteit
 • Procesmatig inzicht
 • Creativiteit
 • Stressbestendigheid
 • Flexibiliteit
 • Leervermogen

 WAT BIEDEN WIJ

 • Een prima salaris afgestemd op jouw ervaring
 • Veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Vrijheid en inspraak op je werkomgeving
 • Werken in dé creatieve hotspot van Nijmegen

PRE-KWALITEITEN

Ervaring met zeefdrukken, creativiteit, kennis van grafische programma’s.

 

Ben jij onze nieuwe collega? Stuur ons dan vóór kerst jouw CV en motivatie naar info@groenewas.nl.

Nieuwe machines…

Werken op hoog niveau

Het was spannend, een hele investering, maar het is de moeite waard gebleken. Met de aanschaf van een 10 kleuren MHM zeefdruk automaat en Brother Direct to Garment printer maken we direct een enorme sprong. Het betaalt zich nu al uit met mooie nieuwe opdrachten en klanten.

One of Us marketing en communicatie, hetzelfde bureau dat onze nieuwe huisstijl ontwierp en website realiseerde kwam een kijkje nemen…

Lees verder ⟶